| Airport Nieuws | ca. 1 minuut leestijd

Nieuw DNK-rapport

De huidige verklaring is nu openbaar beschikbaar op de homepage van de duurzaamheidscode en de Airport Neighbourhood Portal.

De duurzaamheidscode is een brancheoverschrijdende transparantienorm die is ontwikkeld door de Duitse Raad voor Duurzame Ontwikkeling (RNE). De code specificeert 20 criteria en geselecteerde prestatie-indicatoren die worden gebruikt om de duurzaamheidsinspanningen jaarlijks te registreren.

Met de verklaring zal de luchthaven in de toekomst voldoen aan de eisen van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) van de EU, die vanaf 2025 verplicht zal zijn. Met zijn specifieke vragen biedt de Duitse duurzaamheidscode ook een beknopt, gebruiksvriendelijk en gestandaardiseerd kader voor duurzaamheidsrapportage. De code wordt internationaal erkend en biedt vergelijkbare indicatoren - zowel voor de eigen vooruitgang van een bedrijf als voor een vergelijking met andere bedrijven.

De jaarlijkse DNK-verklaring vervangt het vorige duurzaamheidsverslag op de luchthaven, dat om de twee jaar werd gepubliceerd, en vormt ook de basis voor verdere duurzaamheidsrapportage.

Zoeken
Opgeslagen vluchten
Je hebt nog geen vluchten opgegeven.

Wil je pushberichten ontvangen over wijzigingen aan je vlucht? Je moet hiervoor eenmalig toestemming geven.

Deze functie is alleen beschikbaar op iOS-apparaten als je de pagina op je startscherm plaatst.