Beestachtig ontspannen
Reis met je favoriete dier
HomePassagiersReisvoorbereidingReizen met huisdieren

Huisdieren aan boord

Huisdieren kunnen onder bepaalde voorwaarden met je meereizen. De volgende tips zorgen ervoor dat je huisdier een ontspannen en veilige start van zijn vakantie heeft.

Cabine of laadruim?

Er zijn in principe twee manieren om een dier te vervoeren: Als "Pet in Cabin" in de cabine of in het vrachtruim (Animal Vivant In Hold). Hulphonden zijn altijd toegestaan in de cabine.

Het loont om te vergelijken

Voorwaarden en kosten variëren per luchtvaartmaatschappij. Sommige nemen geen dieren mee, andere laten tot zes kilo toe in de cabine. Er zijn ook beperkingen volgens soort of ras. Het dier moet worden gespecificeerd op het moment van boeken.

Selectie van de vakantiebestemming

Informeer voordat je boekt naar de regelgeving van het land waar je naartoe reist, de quarantaineregels en vaccinatievereisten (bv. hondsdolheid). Het dier blijft tijdens de vlucht in de transportbox, dus korte en middellange vluchten zijn ideaal.

Eigen ID-kaart

Een "EU-dierenpaspoort" uitgegeven door een dierenarts is nodig om over de grens te reizen. Daarnaast kan de dierenartspraktijk controleren of je huisdier geschikt is om te reizen, het vaccineren en vooraf informatie geven over kalmerende middelen.

Veilig en handig

In de cabine reizen de dieren in een waterdichte, luchtdoorlatende transportzak, in het vrachtruim in een transportbox. Deze moet groot genoeg zijn zodat het dier zich kan omdraaien. Uw luchtvaartmaatschappij geeft informatie over specifieke vereisten.

De T-shirt truc

Stop een vertrouwd voorwerp in de transportmand. Bekleed het met absorberend materiaal en bevestig een doorzichtige hoes aan de buitenkant met een kopie van de identiteitskaart van je huisdier, de bestemming en je naam en telefoonnummer.

Ontspannen start

Trek extra tijd uit voor het inchecken. Als het dier in de cabine reist, gaat het ook door de veiligheidscontrole. Dieren die in het bagageruim reizen, worden ingecheckt bij de balie voor grote bagage. Het is niet mogelijk om huisdieren uit te laten in de beveiligingszone.

Zoeken
Opgeslagen vluchten
Je hebt nog geen vluchten opgegeven.

Wil je pushberichten ontvangen over wijzigingen aan je vlucht? Je moet hiervoor eenmalig toestemming geven.

Deze functie is alleen beschikbaar op iOS-apparaten als je de pagina op je startscherm plaatst.