Geweldige avonturen
Ontspannen familievakanzie

Reizen met kinderen

Reizen met kinderen is een avontuur. Met de juiste voorbereiding kan een vliegvakantie voor alle gezinsleden heel leuk zijn. Hier zijn de belangrijkste tips voor een ontspannen start van CGN voor jong en oud.

Bij het boeken

Kinderen jonger dan twee jaar kunnen meestal op de schoot van een volwassene meereizen in het vliegtuig. Oudere kinderen hebben een eigen stoel nodig. Kortingen, voorwaarden en toegestane bagage variëren van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij.

Vergeet je ID-kaart niet

Kinderen hebben, ongeacht hun leeftijd, een kinderpaspoort nodig als ze naar het buitenland reizen. Dit moet tijdig worden aangevraagd bij het burgerloket in de woonplaats. Als kinderen alleen reizen of met slechts één ouder of voogd, is een informele toestemmingsverklaring ook aan te raden. 

Buggy, bed en co

De kinderwagen kan naar de gate worden gebracht. Van daar wordt hij opgeborgen in het bagageruim. Als alternatief kan de kinderwagen ook worden ingecheckt bij de balie voor volumineuze bagage (in beide terminals aan de linkerkant van het gebouw) - net als reiswiegjes en kinderzitjes. De luchtvaartmaatschappij geeft informatie over de kosten en voorwaarden.

Kinderzitje aan boord

Kinderen met een eigen zitje kunnen hun eigen kinderzitje gebruiken als dit is goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig (bijv. TÜV-keurmerk "For use in Aircraft").

Tijd inplannen

Een vliegreis is spannend - vooral voor kinderen. Plan voldoende tijd in voor de reis, de lokale routes en de nieuwsgierigheid van de kinderen. En als het mooi weer is, maak dan een omweg naar het bezoekersterras.

Maar zeker

Er is een aparte ingang voor gezinnen met kleine kinderen en zwangere vrouwen bij de centrale veiligheidscontrole in Terminal 1. Dit betekent dat wachtrijen kunnen worden vermeden.

Wat vergeten?

Of het nu gaat om heerlijke hamburgers, vochtige doekjes of kindertandpasta bij Rewe, een nieuw leesboek bij WHSmith of speelgoed en knuffels in de belastingvrije zone - de winkels, restaurants en diensten op de luchthaven zijn gericht op jonge bezoekers.

Plezier & spelletjes

De luchthaven is een fascinerende plek. Om verveling tijdens wachttijden te voorkomen, zijn er verschillende voorzieningen voor kinderen, zoals een peuterspeelplaats in Terminal 1 en een klimvliegtuig in Terminal 2. Er zijn springkussens op de vloer bij de bagagebanden in de aankomsthal.

Goed gewonden

Er zijn aangegeven babyverschoonruimtes voor en na de veiligheidscontrole. Er zijn meestal ook babyverschoonfaciliteiten in vliegtuigen.

Dit mag in je handbagage

Er is momenteel geen hoeveelheidsbeperking voor babyvoeding en medicijnen. Dit betekent dat je meer dan 100 ml mag meenemen. Pap kan meestal aan boord worden opgewarmd. Tijdens het opstijgen en landen vinden kinderen het gemakkelijker om de druk gelijk te maken als ze iets drinken of kauwen (bijv. pap, koekjes of kauwgom). Kinderneusspray kan ook helpen.

Ontspannen in de lucht

Het kan koel zijn aan boord, zelfs in de zomer. De kleintjes zullen zich op hun gemak voelen met kleding in een ui-look en een klein dekentje en sokken in hun handbagage. Een favoriete knuffel en iets om mee te spelen/kleuren (geen speelgoed met scherpe randen/veel kleine onderdelen) zal helpen om vliegangst of verveling te voorkomen. Voor langere vluchten kun je van tevoren je favoriete serie of een educatief spel downloaden.

Hulp nodig?

De service- en informatiemedewerkers in de terminal helpen je graag. Het gebruik van de zelfzakafgiftestations en de virtuele infobalies is vooral cool voor oudere kinderen.

Zoeken
Opgeslagen vluchten
Je hebt nog geen vluchten opgegeven.

Wil je pushberichten ontvangen over wijzigingen aan je vlucht? Je moet hiervoor eenmalig toestemming geven.

Deze functie is alleen beschikbaar op iOS-apparaten als je de pagina op je startscherm plaatst.