Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Politie / Douane

Federale politie (Bundespolizei)

 

De federale politie is op Keulen Bonn Airport verantwoordelijk:

  • als grenspolitie voor de inreis- en uitreiscontrole / vragen over paspoorten, visa en vervangende paspoorten
  • voor de vliegveiligheid / vragen over de controle van de vliegveiligheid / meenemen in bagage en handbagage / vrachtcontroles
  • als spoorpolitie in geval van voorvallen in de trein / strafbare feiten bij vervoersbewijzen

Bovendien is de federale politie ook de eerste aanspreekpartner indien men de lokale politie niet direct kan bereiken.

Federale politie (Bundespolizei)

Postfach 98 01 25, 51129 Köln

De politiepost luchthaven van de politie Keulen bevindt zich in terminal 1 op het aankomstniveau ster C. Hier kunt u aangifte doen, indien u slachtoffer of getuige bent van een strafbaar feit of hulp nodig heeft in een gevaarlijke situatie.

Let op: De douane heeft een nieuwe locatie op Keulen Bonn Airport

De nieuwe locatie bevindt zich op het vertrekniveau van Terminal 1, in incheckruimte C, bij incheckbalie C01.Het hoofdkantoor van de douane in Terminal 1, opgang 2, niveau 0 blijft gewoon 24/7 open.

De nieuwe balie (Terminal 1, incheckruimte C, bij incheckbalie C01) is dagelijks bemand van 06.00 - 22.00 uur, en 's nachts al naargelang het vluchtschema. 

Alle passagiers die terugbetaling van de btw wensen, moeten zich melden bij de nieuwe douanebalie C01 voor het afhandelen van de douaneformaliteiten (van 22.00 - 6.00 uur in het hoofdkantoor van de douane).

Algemene informatie:

1.  Alle passagiers melden zich als gewoonlijk bij de incheckbalie van hun luchtvaartmaatschappij.  Daar geven zij aan, in welk stuk bagage de goederen zich bevinden, waarvoor men de btw wil terugvragen. Alle bagagestukken worden gewogen en voorzien van bagagelabels. De passagier krijgt het stuk bagage met de desbetreffende goederen terug. Alle andere bagagestukken worden door het incheckpersoneel op de band gezet.

2.  Bij de douanebalie dient u uw persoonsdocumenten, ticket resp. instapkaart, de facturen, het ingevulde teruggaveformulier en de goederen te overhandigen aan de douane, zodat alles kan worden gecontroleerd en afgehandeld. Na de controle en de ontvangst van het douanestempel zet de douanemedewerker het bagagestuk op de band.

3. Op vertoon van de door de douane afgestempelde facturen kunnen passagiers zich de btw laten terugbetalen op een van de volgende locaties:

  • Kirschner Terminal 1 (beveiligde zone)
  • Reisebank Terminal 1
  • Kirschner Terminal 2
  • Thomas Cook/ Neckermann (Terminal 2)

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina