Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Parkeren FAQs

Parkeren

 

Informatie over de locatie van de parkeergarages en over de parkeerkosten vindt u op de website bij het trefwoord Parkeren.

Ja, het is mogelijk om online te reserveren tot 1 uur voordat de reserveringstijd ingaat. U kunt reserveren met en zonder registratie.  Als u al bent geregistreerd, kunt u zich in het reserveringssysteem aanmelden met uw e-mailadres en uw wachtwoord. Als u uw wachtwoord vergeten bent kunt u online een nieuw wachtwoord aanvragen.
https://parking.koeln-bonn-airport.de

De maximale inrijhoogte bedraagt 1,95 m. Grotere voertuigen kunnen gebruik maken van Parkplatz Nord (parkeerplaats) of P1.

Klanten kunnen hun motorfiets of scooter tegen het standaardtarief ‘Parkeergarage 2’ in de afzonderlijk beveiligde zone (parkeergarage 2, etage 4, sector D) parkeren.

Gelieve daarvoor de nieuwe inrit te gebruiken die via de autosnelweg naar etage 4 n P2 leidt. Gelieve aan de slagboom van de inrit geen standaardticket te nemen, maar de spreekfunctie te activeren. U krijgt dan door de ticketprinter een ticket en de slagboom wordt handmatig geopend. De collega’s in de parkeergarage zullen vervolgens de beveiligde zone voor u openen om de motorfiets/scooter te parkeren.

Nadat u heeft geparkeerd, moet het ticket aan de kassa-automaat (naast het kassahuisje) tegen het standaardtarief ‘P2’ worden gevalideerd. Gelieve daarna in het kassahuisje uw boodschap in te spreken. De collega’s zullen dan de beveiligde zone voor u openen. Gelieve aan de slagboom van de uitrit opnieuw de spreekfunctie te activeren. De slagboom wordt dan opnieuw voor u handmatig geopend.

Als u binnen de geboekte tijd (of de geldende coulancetijden volgens uw reserveringsbevestiging) inrijdt, herkent de slagboom uw identificatiemiddel en gaat open.

Als u bij de reservering uw kenteken heeft opgegeven, wordt het kenteken herkend en gaat de slagboom automatisch open. U kunt in principe altijd de QR-code die op uw reserveringsbevestiging staat voor de QR-codelezer houden en hiermee de slagboom openen.

De QR-code geldt onafhankelijk van de gedeponeerde nummerplaat en opent ook de slagboom als u met een andere nummerplaat dan de gedeponeerde wilt binnenkomen.

U kunt voor het in- en uitrijden een van de identificatiemiddelen gebruiken die u bij het reserveren hebt opgegeven. U kunt de identificatiemiddelen terugvinden op uw reserveringsbevestiging. Als u uw kenteken heeft opgegeven, wordt dit bij het in- en uitrijden automatisch herkend en gaat de slagboom open. Als u de parkeergarage meer dan 12 uur voor het geboekte uitrijtijdstip wilt verlaten, wordt het kenteken bij het uitrijden om veiligheidsredenen niet geaccepteerd en dient u bij het uitrijden een ander identificatiemiddel te gebruiken. De QR-code op uw reserveringsbevestiging kunt u altijd gebruiken ter identificatie.

U kunt het ticket dat u per ongeluk uit de automaat hebt getrokken bij de betaalautomaat ongeldig maken met behulp van de QR-code van uw reservering en zo uw reservering activeren.

U steekt eerst het papieren ticket in de automaat en ziet dan het gangbare parkeertarief. Houd nu de QR-code van uw reservering voor de scanner bij de betaalautomaat. Het ticket wordt ongeldig gemaakt en blijft in de betaalautomaat achter. Gebruik voor het uitrijden een van de voor deze reservering opgegeven identificatiemiddelen.

Nee, u kunt direct met uw personenauto naar de uitgang rijden en het bij het inrijden gebruikte identificatiemiddel gebruiken. Als u het kenteken bij de boeking heeft opgegeven en dit bij het inrijden heeft gebruikt, gaat de slagboom bij het uitrijden automatisch open. Als je bent binnengekomen via een QR-code, scan deze dan ook bij de slagboom bij de uitgang.

In dat geval betaalt u voor de langer geparkeerde tijd een parkeergeld volgens het tarievenoverzicht van de betreffende parkeergarage. U rekent over het algemeen af per uur, maar bij langere overschrijdingen ook wel per dag. U kunt bedragen die u moet bijbetalen bij het uitrijden betalen met iedere gewenste creditcard (MasterCard, Amex, VISA). Als u geen creditcard heeft kunt u het bij te betalen bedrag door het scannen van de QR-code van uw reservering bij een van onze betaalautomaten betalen. U ontvangt dan een kwitantie als bewijs van deze betaling.

Indien u de parkeergarage uitrijdt voor het einde van de door u geboekte parkeertijd kunnen wij u helaas geen restitutie geven.

Bij alle inrij- en uitrijslagbomen vindt u een belknop, die u verbindt met ons servicepersoneel. Ons servicepersoneel staat 7 dagen per week en 24 uur per dag ter beschikking om uw vragen te beantwoorden. Als u de medewerker uw probleem voorlegt, helpen wij u graag verder.

De tekst "0 vrije parkeerplaatsen" betekent alleen dat er geen niet-gereserveerde parkeerplaatsen meer ter beschikking staan. Omdat u gereserveerd heeft kunt u gewoon inrijden met het door u gekozen identificatiemiddel. Wij garanderen, dat er een vrije parkeerplaats voor u is.

U kunt per boeking één keer inrijden in, en uitrijden uit de geboekte parkeergarage. Zodra u de parkeergarage uitrijdt geldt uw boeking als verbruikt en kunt u niet meer inrijden zonder een kaartje te moeten kopen.

U kunt eenmal gratis omboeken, indien u zich heeft geregistreerd in het online boekingssysteem, u minimaal 12 uur van tevoren (voor het begin van de huurperiode) omboekt, en het begin van de vorige en de nieuwe huurperiode maximaal 24 uur uit elkaar liggen.

Als de omboeking leidt tot een gunstiger tarief, kan het verschil niet worden uitbetaald.

Indien u boekt zonder zich te registreren, kunt u de reservering niet wijzigen of upgraden.

U kunt uw reservering tot 12 uur voor de geboekte inrijtijd kosteloos annuleren.

Indien u geen gebruik maakt van een gereserveerde parkeerplaats, zonder dat u deze heeft geannuleerd, heeft u geen recht op vergoeding van het parkeergeld.

Tegelijk met de reserveringsbevestiging, die u per e-mail ontvangt, krijgt u ook een factuur. Om de volledige reserveringsbevestiging te lezen heeft u Acrobat Reader nodig; deze is gratis op het internet te verkrijgen. Zorg ervoor dat je het juiste factuuradres opgeeft bij het reserveren, want dit kan later niet meer gecorrigeerd worden.

U kunt bij ons eenvoudig betalen met een credicard of via PayPal

De Flughafen Köln/Bonn GmbH berekent reserveringskosten van 3,-€.

Ja, u kunt voor dezelfde periode meerdere reserveringen maken. 

De minimale parkeertijd voor online reserveringen is 24 uur voor parkeergarages P1, P2 en P-Nord en 48 uur voor P3.

U kunt tot één uur voor het begin van de parkeertijd boeken voor de parkeergarages P1, P2, P3 en het parkeerterrein P-Nord. (beperkt contingent)

In dit geval kunt u via de functie "wachtwoord vergeten?" uw wachtwoord laten sturen naar het in het systeem opgeslagen e-mailadres. Wij adviseren u om hierna uw wachtwoord te wijzigen.

U kunt uw account zelf wissen onder "Mijn profiel" en "Gebruikersgegevens".

  • Algemeen: Bij het inrijden trekt u een parkeerkaart bij de centrale slagboom. Deze wordt gekoppeld aan uw kenteken, waardoor u zonder parkeerkaart elk volgend parkeervlak kunt in- en uitrijden. Als u uw parkeergeld wilt betalen bij een kassa-automaat, dient u deze parkeerkaart in de kassa-automaat te steken.
  • Creditcard: Bij het in- en uitrijden opent de klant de slagboom door het insteken van zijn/haar creditcard; de eventuele afrekening volgt automatisch.
  • Reservering: Wie bij het online reserveren geen kenteken heeft opgegeven, opent de slagboom door het inscannen van de QR-code van de bevestigingsmail of met de bij de reservering opgegeven creditcard.

Na het passeren van de slagboom kunt u direct voor de terminals gedurende een doorrijtijd van tien minuten gratis parkeren (maximaal 1 keer per dag). Na afloop van de doorrijtijd kost parkeren tot 15 minuten € 8 en tot 30 minuten € 17. Het is voordeliger om direct de zones voor kort parkeren in de parkeergarages te gebruiken.

Binnen de gratis doorrijtijd (maximaal 1 keer per dag) opent de parkeerkaart de uitrijslagboom zonder dat u deze in hoeft te steken, voor zover de slagboom niet al automatisch opengaat. 

Met de creditcard kunt u direct bij de slagboom betalen. Bij de kassa-automaten kunt u contant, met pinpas, evenals met een creditcard (Amex, MasterCard, VISA) betalen. 

Het servicepersoneel van de luchthaven zal ter plekke zulke gevallen bekijken en oplossen. 

Nee, dat hoeft niet. De door u bij de centrale slagboom getrokken parkeerkaart wordt gekoppeld aan uw kenteken en wordt automatisch omgeprogrammeerd als u een nieuw parkeervlak oprijdt. Als de slagboom niet automatisch opengaat, voer dan a.u.b. de bij de centrale ingang getrokken parkeerkaart in.

Via de beltoetsen bij de kassa-automaat of bij de slagboom kunt u het servicepersoneel om hulp vragen. 

Voorbeelden:

  • Parkeergarage P2: € 5/uur.
  • Parkeergarage P1: € 6/uur.

Actuele informatie over prijzen kunt u altijd vinden op:
www.koeln-bonn-airport.de/parken-anreise/infos-zum-parken

Wanneer er geen parkeerhaven vrij is, staan de zones voor kort parkeren en de parkeergarages ter beschikking. 

Ja dat mag, bijv. om familieleden af te halen of naar de terminal te begeleiden.

Parkeerplaatsen voor mensen met mobiliteitsbeperkingen vindt u in de parkeergarages in de apart aangegeven delen. Voor meer informatie: www.koeln-bonn-airport.de/parken-anreise/infos-zum-parken

Als u in parkeergarage P2 of P3 wilt parkeren, wordt u hier al vóór de slagbomen heengeleid. 

Reisbussen worden omgeleid, zodat ze niet via het met slagbomen afgezette deel hoeven te rijden. 

Het servicepersoneel van de parkeergarage is als volgt te bereiken:

  • Ter plekke: dag en nacht in P2 niveau 4 in sector D, of via de beltoetsen bij de kassa-automaat of bij de slagboom
  • Per e-mail: atv@koeln-bonn-airport.de
  • Per telefoon: +49 (0)2203 40-2122

Zowel in parkeergarage 2 op niveau 6 als in parkeergarage 3 op niveau 1 zullen zich in de toekomst 10 laadpalen van Rheinenergie bevinden die ter beschikking van de parkeerders zullen staan. Omdat de laadpalen verplaatst worden naar de parkeergarages, dient in de toekomst het geldende parkeertarief te worden betaald. Het stroomverbruik zal gratis blijven.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina