Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Veiligheidscontrole

De Bundespolizei (Duitse federale politie) is verantwoordelijk voor de veiligheidscontrole op Köln Bonn Airport. Deze wordt uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleid personeel van een beveiligingsbedrijf. U kunt alleen in de beveiligde zone van de luchthaven komen, nadat u door de controle bent geweest.

Voor een vlotte en prettige afhandeling van de veiligheidscontrole moeten passagiers het volgende in acht nemen.

Gevaarlijke voorwerpen

 

Wapens of voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt, zoals spitse, scherpe of botte voorwerpen die letsel kunnen veroorzaken, mogen niet in de handbagage worden vervoerd. Dit geldt afhankelijk van grootte en type ook voor zakmessen, nagelvijlen of nagelschaartjes; deze kunnen daarom beter in de koffer worden vervoerd. Explosieven en brandstoffen horen ook niet thuis in een vliegtuig en daarom mogen bijvoorbeeld zippo aanstekers alleen leeg mee aan boord.

Vloeistoffen en soortgelijke stoffen zijn uitsluitend toegestaan in de handbagage in verpakkingen met een maximale inhoud van 100 milliliter. Per passagier mag men hiervan net zoveel meenemen als er in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje van 1 liter passen. Deze zakjes zijn verkrijgbaar op de luchthaven bij Kirschner of bij de automaten vóór de veiligheidscontroles (2 zakjes voor € 1). Let op: dit voorschrift ten aanzien van vloeistoffen geldt niet alleen voor drankjes, maar ook voor crèmeachtige en gelachtige stoffen, zoals honing, jam, handcrème en tandpasta.

Uitzonderingen: Voor babyvoeding geldt de beperking van 100 ml. in de handbagage niet. Medicijnen die gedurende de reis nodig zijn vallen er ook niet onder. U dient echter een verklaring van een arts bij u te hebben, om de medische noodzaak aan te kunnen tonen.

Technische apparatuur zoals een mobiel, laptop, e-reader, digitale camera of mp3-speler, mogen over het algemeen in de handbagage worden meegenomen. E-sigaretten moeten hier zelfs worden opgeborgen. Bij de controle van de handbagage moet u deze apparaten afzonderlijk laten zien, het is daarom het handigst als ze zich niet helemaal onderin de tas bevinden. De beveiligingsmedewerkers kunnen ook nog een controle met een teststrip uitvoeren om deze te testen op explosieven. Om aan te kunnen tonen dat de apparaten functioneren, mogen de accu's ervan niet helemaal leeg zijn.

De veiligheidscontrole van personen wordt standaard uitgevoerd met behulp van de zogenaamde security scanners. Deze maken gebruik van de actieve millimeter wave technologie (geen röntgenstraling) om op het lichaam verborgen voorwerpen op te sporen en markeren deze op een pictogram (poppetje). Ze tonen geen realistische lichaamsbeelden.

Om een en ander vlot te laten verlopen, moeten passagiers de volgende aanwijzingen in acht nemen:

Leg de volgende zaken in de voor u klaarliggende bak voor de röntgencontrole:

  • alle losse kledingstukken (jasjes, jassen, vesten, hoofdbedekking),
  • de volledige inhoud van de zakken van uw broek en bloes
  • eventueel documenten, die u in uw handen heeft.

Schoenen moeten onder omstandigheden apart worden gecontroleerd

Stap pas de in de scanner, indien u het teken hiertoe krijgt, en

  • ga staan op de gele markeringen,
  • til uw armen en handen licht boven uw hoofd,
  • wacht totdat de scan is gemaakt (ca. 1 seconden).

Als er een alarm afgaat, wordt u opnieuw gecontroleerd door middel van een fouillering.

De controle met de security scan is vrijwillig. U kunt zich ook laten fouilleren. Dit kost echter meer tijd. Vraag dit a.u.b. aan het beveiligingspersoneel.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina