Keulen Bonn Airport


//TODO -2:accessibleNav.headline-:

//TODO -2:accessibleNav.link.return-//TODO -2:accessibleNav.headline.serviceGlobal-

Service voor gehandicapten

Er is ons op Keulen Bonn Airport veel aan gelegen, dat mensen met een handicap aangenaam en onbezorgd kunnen reizen. Aarzelt u vooral niet om een beroep te doen op onze service!

U kunt het beste al bij uw boeking, of op Keulen Bonn Airport bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, begeleiding of een rolstoel reserveren.

Rolstoelservice

 

Indien nodig kunt u via de luchtvaartmaatschappij een rolstoel reserveren. Deze dient u al bij het boeken van uw reis te reserveren. Bij het instappen in het vliegtuig kan het in bepaalde gevallen nodig zijn om uw eigen rolstoel in te wisselen tegen een luchthavenrolstoel. In dit geval staan u op Keulen Bonn Airport gratis rolstoelen evenals getraind personeel ter beschikking om u te helpen. Eigen rolstoelen worden gratis mee vervoerd in het vrachtruim van het vliegtuig.

Gedetailleerde informatie van uw luchtvaartmaatschappij vindt u hier:  luchtvaartmaatschappijen.

Wij willen u erop attent maken dat bij rolstoelen die op batterijen werken op grond van de laadvoorschriften tijdig dient te worden gewisseld.

Indien u reist met een rolstoel die op batterijen werkt dient u informatie over het gebruikte batterijtype op te vragen en deze al bij het boeken van uw vlucht te overleggen.

Droge batterijen kunnen in de rolstoel blijven zitten; deze vergen geen speciale voorbereidingen voor vervoer. Wel dienen de batterijen bij het inchecken door u te worden beveiligd en vastgeklemd en dienen de polen te worden geïsoleerd. Daarna moet de rolstoel worden afgegeven bij de balie voor volumineuze bagage.

Belangrijke informatie:

Niet alle luchtvaartmaatschappijen vervoeren natte batterijen. U dient van tevoren bij uw luchtvaartmaatschappij informatie over de transportvoorwaarden in te winnen. 

Vertrek / toegang tot het vliegtuig

Voor het vervoer naar vliegtuigen die worden afgehandeld op bufferposities staat een speciaal voertuig voor rolstoelvervoer ter beschikking. Het transport wordt uitgevoerd door getraind personeel van het Duitse Rode Kruis.

Belangrijke informatie:
Voor een obstakelvrije toegang tot een vliegtuig op een bufferpositie staat op Keulen Bonn Airport een mobiele lift ter beschikking. Uw luchtvaartmaatschappij beslist of dit voertuig wordt gebruikt.
Omdat de vervoerscapaciteit in drukke tijden ten volle wordt benut, kunnen er wachttijden ontstaan of kan vervoer via de passagierstrap geschieden.

Aankomst

U wordt bij aankomst door medewerkers van uw luchtvaartmaatschappij of van het Rode Kruis begeleid naar de uitgifte van bagage en indien nodig door de douane gebracht.

Indien u op Keulen Bonn Airport overstapt, krijgt u eveneens de noodzakelijke ondersteuning tot aan de voortzetting van de vlucht naar uw bestemming.

Indien u op de luchthaven wordt opgehaald, dient tijdig te worden bekeken welke uitgang bij de uitgifte van de bagage op aankomstniveau voor het ophalen in aanmerking komt. In Terminal 2 zijn dit de uitgangen Oost en West en in Terminal 1 de uitgangen B en C. 

Speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten vindt u in parkeergarage 1 "Parkhaus 1" (hoogste niveau), parkeergarage 2 "Parkhaus 2" (niveau 4 / sector A) en in parkeergarage 3 "Parkhaus 3" (niveau 1 / sector A). Indien u gebruik maakt van deze parkeerplaatsen, dient u de blauwe EU parkeerkaart goed zichtbaar neer te leggen. Het Ordnungsamt van de stad Keulen controleert of u gerechtigd bent tot het gebruik ervan.

De afstand van parkeergarage 3 tot terminal 2 bedraagt ong. 350 m. Bij de uitgang van de parkeergarage vindt u een plattegrond met de looproute. Het voetpad bevindt zich op de begane grond en is vrij van barrières. Voor het vervoer van bagage staan bagagekarretjes ter beschikking.

Personen met een zware handicap kunnen op vertoon van hun blauwe EU-parkeerkaart in parkeergarage 2 uit coulance maximaal 24 uur gratis parkeren, d.w.z. een korting van 100%. Indien u langer dan 24 uur geparkeerd staat, krijgt u eveneens uit coulance een korting van 50% op het geldende parkeertarief. U dient daartoe bij het uitrijden uit parkeergarage 2 de eerdergenoemde parkeerkaart bij de bemande kassa in P2 te tonen en ons uw persoonlijke gegevens te geven, zodat wij deze kunnen controleren. Dezelfde coulanceregeling geldt ook voor personen met een zware handicap op wiens officiële gehandicaptenpas de codes "aG", "H", "B" of "Bl" zijn vermeld.

Parkeergarage 2 is uitgerust met noodknoppen, zodat men indien nodig hulp kan inroepen. Bordjes geven aan waar de noodknoppen zich bevinden. De korting van 50% op het geldende parkeertarief geldt ook voor de parkeergarages P1 en P3. De kortingen zijn niet van toepassing op online tarieven, resp. online reserveringen van een parkeerplaats.

Aan mindervalide reizigers, die kunnen aantonen dat zij niet in staat zijn om gebruik te maken van onze centrale maar goedkopere parkeergarages P2 of P3, brengen wij voor het gebruik van P1 het weektarief van P2, en voor het gebruik van P2 het weektarief van P3 in rekening en verlenen hierop een extra korting van 50%. Graag vooraf een bericht sturen aan:

De vrijwillig verleende kortingen gelden niet voor onlinetarieven, resp. bij onlinereserveringen van een parkeerplaats.

De kassa's bevinden zich in:


In de zones voor kort parkeren "Kurzparkzonen" op het vertrekniveau bevinden zich vlak bij de centrale ingangen speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten. Gasten, die in het bezit zijn van een blauwe EU parkeerkaart, of wiens officiële gehandicaptenpas de codes "aG", "H", "B" of "Bl" vermeldt, kunnen in de zones voor kort parkeren maximaal 3 uur gratis parkeren. Leg dan a.u.b. zowel uw parkeerschijf als de officiële gehandicaptenpas goed zichtbaar neer, omdat het Ordnungsamt van de stad Keulen hier eveneens controleert.

De houder van de pas dient bij het parkeren persoonlijk aanwezig te zijn, omdat de pas niet overdraagbaar is. Houd er a.u.b. rekening mee, dat Flughafen Köln/Bonn GmbH de kortingen van 50 en 100% op vrijwillige basis verstrekt; u heeft derhalve geen recht op de korting.

Vanaf de terrassen hebben bezoekers een onvergetelijk uitzicht op de grote start- en landingsbaan, op platforms, vrachtsectoren en de militaire sector. U voelt de luchtstroom van de turbines langs uw gezicht strijken en ziet hoe de grote 'vogels' starten en landen. Een spannende bestemming, zowel voor techniekliefhebbers als voor het gezinsuitstapje.

Wilt u nog een cappuccino? Zou u graag wat eten? Cafés, bars en restaurants van de luchthaven verwelkomen u graag.

De terrassen bevinden zich in Terminal 1 bij 'ster' C. Ze zijn dagelijks geopend van 5.00 tot 0.00 uur. De toegang is gratis.

Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen ons bezoekersterras op de 5e verdieping nu bereiken via de lift bij opgang 4.

Attentie
In geval van slecht weer, onweer of ijzel moeten de bezoekersterrassen om veiligheidsredenen helaas gesloten blijven.

Mocht u medische hulp nodig hebben staat er deskundig vakpersoneel van het Rode Kruis (DRK) en van de luchthavenbrandweer tot uw beschikking.

Het Medical Center, Terminal 1/A aankomstniveau in het voor publiek toegankelijke gebied is dagelijks van 07:30 tot 16.00 uur geopend. U kunt daar terecht bij een arts voor algemene medische en tandheelkundige verrichtingen.

De apotheek in Terminal 1/vertrekniveau in het voor publiek toegankelijke gebied is dagelijks geopend van 06:00 tot 21.00 uur. 

PRM service kwaliteitsnorm op Keulen Bonn Airport conform EU-verordening 1107/2006


Indien PRM passagiers gebruik wensen te maken van de service waarop zij recht hebben, dienen zij hun behoefte aan assistentie 48 uur van tevoren bij de betreffende luchtvaartmaatschappij of bij de reisorganisatie kenbaar te maken.

Op Keulen Bonn Airport staan de volgende services tot uw beschikking: 

  • Speciaal aangeduide parkeevakken voor personen met beperkte mobiliteit.
  • Pick-up punten in de parkeergarages voorzien van een telefoon met het doorkiesnummer van het PRM Servicecenter. Obstakelvrije toegangen tot de terminals.
  • Pick-up en Drop-off punten in de terminals voorzien van een telefoon met het doorkiesnummer van het PRM Servicecenter
  • De PRM aanmeldingspunten bevinden zich bij de informatiebalies van de terminals. 
  • De PRM service wordt tot aan de vliegtuigstoel uitgevoerd door getraind personeel. 
  • Hiertoe behoort ook de assistentie bij het inchecken. Arriverende passagiers kunnen op dezelfde service rekenen.

De trainingsmaatregelen richten zich naar de bijlagen K en N van het ECAC.CEAC DOC Nr. 30 (PART I). 

Indien nodig wordt een speciaal voertuig ingezet voor het transport van de PRM passagiers.

//TODO -2:accessibleNav.headline.service-

Skyline

//TODO -2:accessibleNav.link.return-