Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Klimaatneutraal vliegen

Als een van de eerste Duitse luchthavens biedt Keulen Bonn Airport u de mogelijkheid tot het compenseren van de CO2-emissie van uw vlucht. Via onze partnerorganisatie myclimate, een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, kunt u een donatie doen om uw vliegreis klimaatneutraal te maken. Dit kan via de onderstaande link of heel eenvoudig via een smartphone met behulp van een QR-code, die is te vinden op de grote myclimate-posters in de vertrekhallen van de terminals.

De emissiecalculator berekent voor u het donatiebedrag, dat nodig is om uw aandeel in de CO2-uitstoot van uw vlucht te compenseren. Uw donatie vloeit direct naar een door myclimate ondersteund en door Keulen Bonn Airport geselecteerd klimaatbeschermingsproject in Brazilië. U levert zo een directe bijdrage aan de reductie van broeikasgassen. Keulen Bonn Airport betaalt deze klimaatdonatie voor alle zakelijke vluchten van haar medewerkers.

Meer informatie over de CO2-compensatie

Hoe functioneert de CO2-compensatie precies?

CO2 ontstaat bij de verbranding van fossiele energiedragers, zoals kolen en benzine, maar ook kerosine. Bij iedere vlucht wordt dus CO2 uitgestoten. Per passagier kan een bepaalde hoeveelheid CO2 worden berekend. De passagiers kunnen deze CO2-emissies van hun vlucht compenseren door met een vrijwillige donatie bij te dragen aan de financiering van klimaatbeschermingsprojecten. Zo kan exact de door de vlucht gegenereerde hoeveelheid CO2 worden bespaard in de compensatieprojecten.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina