Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Slim vliegen

We kijken ernaar uit u als passagier te mogen verwelkomen. De pandemie heeft nog steeds impact op de complexe arbeidsprocessen op de luchthaven, waar veel partners bij betrokken zijn. Vooral in drukke periodes kunnen daardoor langere wachttijden ontstaan.

U kunt ervoor zorgen dat alles soepel verloopt door u voor te bereiden en iets meer tijd te nemen dan normaal. Onze reistips en checklist helpen u zo snel mogelijk op vakantie te gaan.

Voorbereiding thuis

 

Neem a.u.b. slechts één stuk handbagage mee. Hoe minder u meeneemt, hoe sneller de controle verloopt.

Scherpe voorwerpen (bijv. messen) zijn niet toegestaan in de handbagage. Een aansteker is toegestaan in handbagage (geen Zippo-aansteker of iets dergelijks).

Vloeistoffen en crèmes (tot 100 ml per verpakking) moeten worden bewaard in een hersluitbare plastic zak van 1 liter (behalve medicijnen/babyvoeding).

Stop technische apparatuur niet onderin uw handbagage, deze worden er tijdens de controle uitgehaald.

Controleer of uw identiteitsbewijs geldig is. Lees meer over de regelgeving van de luchtvaartmaatschappij en in het land van bestemming. Houd alle documentatie bij de hand.

Plan wat extra tijd in op de luchthaven en reserveer eventueel een parkeerplaats.

Als u een mobiliteitsbeperking heeft, meld dit dan vooraf bij de luchtvaartmaatschappij/touroperator, zodat u begeleiding krijgt.

Check online in en doe dit, indien mogelijk, de avond voor vertrek

Doe eventueel de dag vooraf een coronatest.

Lees meer over de inchecktijden van uw luchtvaartmaatschappij en plan voldoende tijd in. Er zijn tal van winkels en restaurants aanwezig op de luchthaven (openingstijden op de website van de luchthaven). Er zijn een betaalde lounge en rookruimtes aanwezig in de veiligheidszone. Let op de mededelingen en aankondigingen, aangezien de gates op korte termijn kunnen veranderen.

Voor vragen staat de terminalservice ter beschikking. Neem de veiligheids- en hygiëneregels in acht. Die blijven onverminderd van kracht.

Het uitvoeren van passagierscontroles is een soevereine taak van de Duitse overheid en de verantwoordelijke veiligheidsinstanties. Op de luchthaven Keulen Bonn worden deze controles uitgevoerd door de nationale politie die hiervoor gebruik maakt van particuliere beveiligingsdiensten. De luchthaven zelf is niet actief betrokken bij de controles. U kunt helpen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Stop kleine spullen vooraf in uw bagage/jaszak.

Zakken voor vloeistoffen zijn vóór de veiligheidscontrole beschikbaar in de automaten.

De luchthaven raadt ten zeerste aan een beschermingsmasker te dragen (neem ze kort af als daarom wordt gevraagd).

Leeg of gooi drankflessen weg.

Doe uw (over)jas uit. Doe de bagage in een bak, technische apparaten apart.

Neem de instructies van het beveiligingspersoneel in acht.

Wegens de personeelssituatie bij de veiligheidscontrole van de Duitse federale politie kan de Fast Lane-dienst op de luchthaven Keulen/Bonn momenteel niet op betrouwbare wijze worden gepland en is daarom tot nader order niet beschikbaar. De Fast Lane op de luchthaven wordt momenteel gebruikt om personen met een handicap, zoals rolstoelgebruikers, zwakke en hulpbehoevende personen of gezinnen met kleine kinderen en zwangere vrouwen, met voorrang toegang te verlenen tot de veiligheidszone. De luchthaven heeft ook de luchtvaartmaatschappijen hierover ingelicht. Zodra dit weer mogelijk is, wordt de Fast Lane dienst weer als vanouds aangeboden.

De toegangsregels zijn te vinden in de actuele federale inreisverordening inzake het coronavirus. Op de website van het Robert Koch Instituut kunt u nagaan of uw bestemming een hoogrisicogebied.

  • Genoeg tijd op de luchthaven ingepland (minimaal 2 tot 2,5 uur)?
  • Aankomst geregeld / parkeerplek gereserveerd?
  • Desgewenst aangemeld voor begeleiding?
  • Online ingecheckt?
  • Handbagage correct ingepakt?
  • ndien nodig, heb je een Corona test gedaan?
  • Alle documenten bij de hand?
  • Heeft u een geldig paspoort/identiteitskaart bij u?
  • Mondneusmasker bij u?

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina