Keulen Bonn Airport


//TODO -2:accessibleNav.headline-:

//TODO -2:accessibleNav.link.return-//TODO -2:accessibleNav.headline.serviceGlobal-

Portrait Airport

Portrait: Keulen Bonn Airport

 

Keulen Bonn Airport is een van de belangrijkste luchthavens in Duitsland. Vanaf 2002 concentreert de luchthaven zich op het lowcost-segment en hoort hierin nu bij de koplopers in Europa. In de herfst van 2015 werd de volgende belangrijke stap gezet: voor het eerst werden er vanaf Keulen Bonn Airport wereldwijde langeafstandsvluchten aangeboden tegen lowcostprijzen.

Jaarlijks kiezen meer dan 12 miljoen passagiers voor deze luchthaven, die in Duitsland op de zevende plaats staat. Circa 30 luchtvaartmaatschappijen vliegen hiervandaan naar meer dan 126 bestemmingen.

Ook het cargo-segment, de tweede poot van het bedrijf, floreert: met bijna 786.000 ton luchtvracht (2015) staat Keulen Bonn Airport in Duitsland op de derde plaats, en in Europa in de top tien.

Geografisch gezien ligt Keulen Bonn Airport in een van de dichtst bevolkte gebieden van Europa; circa 16 miljoen mensen wonen en werken binnen een straal van 100 kilometer rond de luchthaven. Ook ligt de luchthaven in het centrum van een van de grootste import- en exportregio's van Europa: circa 40 procent van het bruto nationaal product van de EU wordt gerealiseerd binnen een straal van 400 kilometer rond de luchthaven.

Keulen Bonn Airport beschikt over drie start- en landingsbanen, waarvan de langste 3.815 meter is, en over negen platforms met 111 parkeerposities. De beide terminals 1 en 2 tellen 86 incheckbalies, 51 gates en 17 loopbruggen.

De luchthaven is uitstekend via de weg en het spoor te bereiken. Er is een directe aansluiting op de snelweg. De drie parkeergarages bieden plaats aan circa 12.600 auto's. Vanaf oktober 2015 bevindt de nieuwe terminal voor langeafstandsbussen van Keulen zich op de luchthaven. Vanaf het ondergrondse station van de luchthaven, dat zich direct voor de terminals bevindt, kunt u meerdere keren per uur overstappen op ICE's, regionale treinen en op de S-Bahn (trams).

Met een overslag van 786.000 ton vracht per jaar (2016) staat Keulen Bonn Airport in het rijtje Duitse vrachtluchthavens na Frankfurt en Leipzig op de derde plaats. De luchthaven neemt in Europa een toppositie in op het gebied van het expresvrachtverkeer. De wereldwijd grootste expresvrachtbedrijven doen Keulen Bonn Airport aan. UPS exploiteert er haar knooppunt voor Europa, en FedEx haar overslagcentrum voor Centraal en Oost-Europa. Ook voor DHL, de derde global player, is Keulen Bonn Airport een belangrijke standplaats. Daarnaast vertoont ook het segment van de gewone luchtvracht groei.

Keulen Bonn Airport heeft een 24-uurs exploitatievergunning die geldig is tot en met het jaar 2030. Het expresvrachtverkeer wordt voornamelijk afgehandeld in de nachtelijke uren, om de bezorging van tijdgevoelige zendingen op de dag na aanbieding ervan te kunnen garanderen. Dit is voor de op de export georiënteerde Duitse economie een essentieel criterium om internationaal concurrerend te zijn. Meer dan twaalf vrachtluchtvaartmaatschappijen vliegen naar circa 70 bestemmingen in 35 landen wereldwijd.

 

 

Keulen Bonn Airport biedt werk aan meer dan 13.000 mensen. In de regio zijn nog eens 21.400 banen afhankelijk van de luchthaven; op nationaal niveau zijn dit er volgens onderzoeken zelfs 30.500. De luchthavenmaatschappij zelf heeft circa 1.800 mensen in dienst.

Keulen Bonn Airport is een waar shopping- en horecaparadijs. Beide terminals herbergen meer dan 50 winkels, bars en restaurants op ruim 10.000 vierkante meter. Bij de winkels kom je gerenommeerde merken, zoals Esprit, Marc O'Polo, Kirschner, Haribo of Pro Idee, tegen. De REWE supermarkt is 20 uur per dag open.

Het horeca-aanbod is zeer veelzijdig en omvat bijvoorbeeld Burger King of McDonald's, maar ook STÄV, Kamps en Leysieffer, en zelfs Subway, Starbucks en Maredo. Een medisch centrum en een apotheek maken het aanbod compleet. Omdat veel winkels, bars en restaurants zich in het openbare deel bevinden trekken zij niet alleen passagiers aan, maar ook bezoekers van de luchthaven, die hier kunnen genieten van die unieke luchthavenambiance.

 

 

//TODO -2:accessibleNav.headline.service-

Skyline

//TODO -2:accessibleNav.link.return-