Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Persberichten

Staking: 100 vluchten geannuleerd in Keulen/Bonn

16.03.2023

Als gevolg van de aangekondigde ver.di waarschuwingsstakingen worden morgen (vrijdag 17 maart) volgens de huidige stand (17:30) de volgende vluchten in Keulen/Bonn geannuleerd 100 passagiersvluchten (60 starts, 40 landingen) gaan niet door. In totaal zijn 148 passagiersvluchten (75 starts, 73 landingen) gepland. Als gevolg van de stakingen kunnen nog meer vluchten worden geannuleerd of omgeleid.

Passagiers wordt dringend verzocht de status van hun vlucht te controleren bij hun luchtvaartmaatschappij of touroperator alvorens naar de luchthaven te reizen. Meer informatie over het vluchtschema is te vinden op de website van de luchthaven: www.koeln-bonn-airport.de.

De vakbond voor de dienstensector ver.di heeft waarschuwingsstakingen aangekondigd op de luchthaven van Keulen/Bonn met het oog op de lopende collectieve onderhandelingen voor werknemers van de openbare dienst en de luchtvaartbeveiliging. Dienovereenkomstig worden de werknemers van de openbare dienst opgeroepen om op donderdag 22.00 uur aan het begin van de nachtdienst te staken. De staking eindigt vrijdagavond laat om 23.59 uur en in sommige gebieden zaterdagochtend vroeg.

In dezelfde periode moet het personeel van de personeels- en goederencontroles het werk neerleggen. Voor het personeel bij de passagierscontroles heeft de vakbond een staking aangekondigd van vrijdagochtend 6 uur tot zaterdagochtend 7 uur. De stakingen zullen het vliegverkeer aanzienlijk verstoren.


Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina