Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Flughafen Köln/Bonn GmbH

Keulen-Bonn Airport is een van de belangrijkste commerciële luchthavens van Duitsland, zowel qua vervoer van passagiers als van vracht.
In 2022 maakten ruim 8,8 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Elk jaar wordt er naar meer dan 120 bestemmingen in Europa en daarbuiten gevlogen. 
Tegelijkertijd vormt de luchthaven het logistieke hart van Noordrijn-Westfalen. In 2022 werd hier zo’n 971.000 ton luchtvracht overgeslagen. In heel Duitsland is CGN de enige luchthaven waar de drie grote express-expediteurs UPS, FedEx en DHL een distributiecentrum hebben.

De luchthaven is zeer belangrijk voor de regionale economie en is een van de grootste werkgevers in Noordrijn-Westfalen. Zo’n 15.000 mensen werken bij 130 bedrijven en autoriteiten direct bij het vliegveld, waarvan meer dan 1.700 bij de luchthaven zelf. 
De luchthaven ligt ten zuiden van de miljoenenstad Keulen, vlakbij Bonn, het district Rhein-Sieg-Kreis en het district Rheinisch-Bergischer Kreis. In een straal van 100 kilometer wonen en werken ruim 16 miljoen mensen. De luchthaven ligt middenin een van de grootste Europese import- en exportregio’s.

Klimaatbescherming en duurzaamheid vormen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. De luchthaven streeft ernaar om uiterlijk in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Nabij de luchthaven is natuurgebied Wahner Heide te vinden, een van de waardevolste en meest gevarieerde beschermde natuurgebieden van Midden-Europa. Sinds eind jaren ˈ90 zet de luchthaven zich in voor het behoud van dit unieke culturele landschap en heeft er tot nu toe meer dan 19 miljoen euro in geïnvesteerd.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina