Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Flughafen Köln/Bonn GmbH

Keulen Bonn Airport is een van de belangrijkste luchthavens in Duitsland. In het jaar 2018 noteerde de luchthaven 12,96 miljoen passagiers. Daarmee staat ze in vergelijking met andere Duitse luchthavens op de zesde plaats. Hier vandaan vliegen 30 luchtvaartmaatschappijen naar zowat 130 bestemmingen. Ook de cargo-business floreert: met 860.000 ton luchtvracht (2018) staat Keulen Bonn Airport onder de vrachtluchthavens op de derde plaats in Duitsland en in Europa op plaats 6.

Keulen Bonn Airport is de jobmotor van de regio. Op de werkplaats worden er 14.800 mensen bij 130 bedrijven en autoriteiten direct tewerkgesteld (teldag 31.12.2017). In totaal verzekert de luchthaven inkomens van meer dan 560 miljoen euro. Bij de luchtvaartmaatschappij wordt er aan ca. 1.900 medewerkers werk verschaft.

Geografisch gezien ligt Keulen Bonn Airport in een van de dichtst bevolkte gebieden van Europa; circa 16 miljoen mensen wonen en werken binnen een straal van 100 kilometer rond de luchthaven. Ook ligt de luchthaven in het centrum van een van de grootste import- en exportregio's van Europa: circa 40 procent van het bruto nationaal product van de EU wordt gerealiseerd binnen een straal van 400 kilometer rond de luchthaven.

Keulen/Bonn is direct en eenvoudig te bereiken via snelwegen en openbaar vervoer. Het ondergrondse station van de luchthaven ligt centraal vóór de terminals 1 en 2. De drie parkeergarages hebben circa 12.500 parkeerplaatsen.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina