Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Flughafen Köln/Bonn GmbH

Keulen Bonn Airport is een van de belangrijkste commerciële luchthavens in Duitsland, zowel wat betreft passagiersverkeer als vrachtvervoer.

In 2023 maakten ongeveer 9,8 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. In 2024 worden meer dan 10 miljoen passagiers verwacht. Elk jaar worden meer dan 120 bestemmingen in Europa en daarbuiten aangedaan.

De luchthaven is ook het logistieke hart van Noordrijn-Westfalen. In 2023 werd hier ongeveer 873.000 ton luchtvracht verwerkt. Alleen in CGN hebben de drie grote expresdienstverleners UPS, FedEx en DHL een hub in Duitsland.   

De luchthaven is een belangrijke economische factor en een van de grootste werkplekken in de regio. Ongeveer 15.000 mensen werken bij 130 bedrijven en overheden op het terrein, waarvan meer dan 1.700 direct voor het luchthavenbedrijf.

De luchthaven ligt in het zuiden van de metropool Keulen in de onmiddellijke nabijheid van Bonn, het Rijn-Sieg district en het Rijn-Bergisch district. In een straal van 100 kilometer wonen en werken ongeveer 17 miljoen mensen. Het ligt in het hart van een van de grootste import- en exportregio's van Europa.

Klimaatbescherming en duurzaamheid zijn een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. De luchthaven streeft ernaar om uiterlijk in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Het natuurreservaat Wahner Heide, een van de meest waardevolle en soortenrijke natuurgebieden in Centraal-Europa, ligt in de directe omgeving. Sinds het einde van de jaren 1990 heeft de luchthaven meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd in het behoud van dit unieke cultuurlandschap.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina