Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Economische factor

Impulsen en groeigarantie voor de regio

Keulen Bonn Airport heeft op diverse niveaus een positief effect op de regionale economie: de luchthaven behoort tot de tien grootste werkgevers, is een belangrijke opdrachtgever in de regio, stimuleert de detailhandel en het restaurantwezen en trekt innovatieve ondernemingen aan.

Circa 14.800 mensen werken bij 130 bedrijven en autoriteiten direct aan de luchthaven, waarvan 90 procent een contract voor onbepaalde tijd heeft. In de omgeving is nog eens hetzelfde aantal arbeidsplaatsen afhankelijk van de luchthaven. De drie grootste werkgevers zijn UPS, de Lufthansa Group en de Flughafen Köln/Bonn GmbH. De Airport is met betrekking tot de medewerkersstructuur internationaal, want meer dan 20 procent van de werknemers komt niet uit Duitsland.

De standplaats verzekert jaarlijks inkomens ter grootte van meer dan 560 miljoen euro. De werknemers wonen in de regio en geven hier hun geld uit. Volgens de prognoses zal het aantal werknemers stijgen. De voorbije tien jaar werden er aan de Airport meer dan 2.300 extra banen gecreëerd.

Echter niet alleen als werkgever draagt de luchthaven bij aan de economische ontwikkeling van de regio: bedrijven hechten vandaag de dag aan een goede aansluiting op het verkeersnet en de nabijheid van de luchthaven is voor hen een doorslaggevend criterium bij de keuze van een standplaats. Het zijn de sterkst groeiende en meest dynamische ondernemingen die zich vestigen in de nabijheid van een luchthaven.

Hierdoor is Keulen Bonn Airport een echte banenmotor: eromheen ontstaan voortdurend gekwalificeerde, bijzonder veelbelovende arbeidsplaatsen. Toeristen en zakenreizigers die via de luchthaven naar Keulen en Bonn komen, zorgen voor extra koopkracht in de regio. Hiervan profiteren o.a. de detailhandel, hotels en het restaurantwezen.

En passant levert de luchthaven ook nog een waardevolle bijdrage aan het imago van Keulen, Bonn en het Rijnland. Enerzijds maakt men internationaal reclame voor de regio als vliegbestemming en anderzijds wordt de regio tegelijkertijd interessant als woonplaats voor reislustige en actieve personen. Dezen zijn op hun beurt vaak begeerde vakmensen die graag geld uitgeven. Hier profiteert de regionale economie dan weer van.

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina