Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Nieuws

Waarschuwingsstakingen aan de gang op de luchthaven van Keulen/Bonn

17.03.2023

De door de dienstenvakbond ver.di aangekondigde waarschuwingsstakingen zijn aan de gang op de luchthaven van Keulen/Bonn. Sinds gisteravond 22.00 uur is het overheidspersoneel opgeroepen om te staken. Grote delen van het luchthavenpersoneel doen mee. De staking zal naar verwachting tot middernacht duren, in sommige gebieden tot zaterdagochtend vroeg.

De vakbond heeft ook het luchtvaartbeveiligingspersoneel bij de passagierscontroles opgeroepen deel te nemen aan de waarschuwingsstaking. De staking is vanmorgen om 6 uur begonnen en zal naar verwachting tot morgenochtend 7 uur duren.

Als gevolg van de waarschuwingsstaking zullen er vandaag geen reguliere passagiersvluchten plaatsvinden op de luchthaven van Keulen/Bonn. Oorspronkelijk waren in totaal 148 passagiersvluchten gepland (75 opstijgingen, 73 landingen), maar momenteel gaan er 144 niet door (73 opstijgingen, 71 landingen).

De passagiers zijn van tevoren door hun luchtvaartmaatschappijen ingelicht en hebben zelfs de reis naar de luchthaven niet gemaakt. De terminals zijn vanochtend bijna leeg, op enkele reizigers na.

De getroffen passagiers wordt gevraagd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of touroperator en te informeren naar de status van hun vlucht. Meer informatie over het vluchtschema is te vinden op de website van de luchthaven: www.koeln-bonn-airport.de.

ver.di heeft waarschuwingsstakingen aangekondigd op de luchthaven van Keulen/Bonn met het oog op de lopende collectieve onderhandelingen voor het personeel van de openbare dienst en de luchtvaartbeveiliging. Naast de medewerkers van de openbare dienst hebben ook de medewerkers van de personeels- en goederencontroles gisteravond om 22.00 uur het werk neergelegd. Hier zal de staking naar verwachting tot middernacht duren.


Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina