Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Nieuws

Met Pasen aan het strand of in de grote stad

03.04.2017

Airport op ongeveer 560.000 passagiers, d.w.z. een stijging van 13 procent vergeleken met vorig jaar. Zo veel passagiers zijn er nog nooit in de voorjaarsvakantie via Keulen/Bonn gereisd. "Na het topjaar 2016 en mooie aantallen in het eerste kwartaal van 2017 kijken wij uit naar de vakantie. De groeitrend met twee cijfers voor de komma houdt aan" zegt het hoofd van de luchthaven Michael Garvens.

Op vrijdag, de laatste schooldag voor de vakantie, verwacht de luchthaven de meeste passagiers. Naar verwachting zullen dan ongeveer 38.000 passagiers gebruik maken van de luchthaven. In het eerste weekend van de vakantie reizen volgens de prognoses in totaal meer dan 100.000 passagiers via Keulen/Bonn. Het zwaartepunt ligt met bijna 130.000 passagiers in het paasweekend van Goede Vrijdag tot en met tweede paasdag. In het laatste weekend worden dan opnieuw meer dan 100.000 passagiers verwacht.

Het liefst vliegen reizigers op Keulen Bonn Airport in de paasvakantie naar de Middellandse Zee: Spanje, Turkije (ondanks een daling) en Italië zijn favoriet.  Topbestemmingen zijn Palma de Mallorca, de Canarische eilanden en de Turkse steden Istanboel en Antalya.  Mensen die een stedentripje maken vliegen bovendien naar London, Wenen en Milaan. Bij de lowcost-langeafstandsvluchten van Eurowings staan de Dominicaanse Republiek, Thailand en Cuba op de eerste plaats.

Om ontspannen aan hun vakantie te kunnen beginnen kunnen passagiers het beste iets meer tijd dan anders inplannen voor het inchecken en de veiligheidscontroles. Passagiers kunnen op het internet informatie vinden over de actuele wachttijden bij de veiligheidscontroles.


Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina