Keulen Bonn Airport


In-page navigatie:

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de paginaUitgebreid servicegebied van de website

Actueel verkeersconcept

Keulen Bonn Airport heeft een nieuw verkeersconcept. Dit concept maakt onder andere gebruik van slagbomen ter verbetering van de verkeersstroom en vooral van de toegang tot de terminals. Doel is het reduceren van de verkeersbelasting voor de terminals en verhoging van de verkeersveiligheid. De verkeersstroom zal daardoor aanmerkelijk worden verbeterd. Tegelijkertijd moet worden voorkomen, dat automobilisten wederrechtelijk verboden terreinen, rijbanen en nooduitgangen blokkeren, of zonder rekening te houden met ander verkeer in de tweede rij parkeren. Dit leidt nu vooral in de piekuren steeds weer tot enorme verkeersopstoppingen in het voorrijgebied van de terminals.

10 Minuten gratis parkeren op de luchthaven (maximaal 3 keer per dag)

Gasten die op weg zijn naar de luchthaven kunnen na het passeren van de slagboom gedurende tien minuten gratis (maximaal 3 keer per dag) direct voor de terminals blijven staan. Als de gratis 10 minuten voorbij zijn, gaat er een verhoogd parkeertarief gelden. Dit tarief stijgt progressief: tot 15 minuten kost parkeren bijv. € 5, tot 30 minuten kost het € 12. Het is dan veel voordeliger om direct gebruik te maken van de parkeergarages, ook de hier aanwezige zones voor kort parkeren. Ter illustratie: parkeren in parkeergarage P2 kost € 3/uur.

  • Algemeen: Bij het inrijden trekt u een parkeerkaart bij de centrale slagboom. Deze wordt gekoppeld aan uw kenteken, waardoor u zonder parkeerkaart elk volgend parkeervlak kunt in- en uitrijden. Als u uw parkeergeld wilt betalen bij een kassa-automaat, dient u deze parkeerkaart in de kassa-automaat te steken.
  • Creditcard: Bij het in- en uitrijden opent de klant de slagboom door het insteken van zijn/haar creditcard; de eventuele afrekening volgt automatisch.
  • Reservering: Wie bij het online reserveren geen kenteken heeft opgegeven, opent de slagboom door het inscannen van de QR-code van de bevestigingsmail of met de bij de reservering opgegeven creditcard.

Na het passeren van de slagboom kunt u direct voor de terminals gedurende een doorrijtijd van tien minuten gratis parkeren (maximaal 3 keer per dag). Na afloop van de doorrijtijd kost parkeren tot 15 minuten € 5 en tot 30 minuten € 12. Het is voordeliger om direct de zones voor kort parkeren in de parkeergarages te gebruiken.

Binnen de gratis doorrijtijd (maximaal 3 keer per dag) opent de parkeerkaart de uitrijslagboom zonder dat u deze in hoeft te steken, voor zover de slagboom niet al automatisch opengaat. 

Met de creditcard kunt u direct bij de slagboom betalen. Bij de kassa-automaten kunt u contant, met pinpas, evenals met een creditcard (Amex, MasterCard, VISA) betalen. 

Het servicepersoneel van de luchthaven zal ter plekke zulke gevallen bekijken en oplossen. 

Nee, dat hoeft niet. De door u bij de centrale slagboom getrokken parkeerkaart wordt gekoppeld aan uw kenteken en wordt automatisch omgeprogrammeerd als u een nieuw parkeervlak oprijdt. Als de slagboom niet automatisch opengaat, voer dan a.u.b. de bij de centrale ingang getrokken parkeerkaart in.

Via de beltoetsen bij de kassa-automaat of bij de slagboom kunt u het servicepersoneel om hulp vragen. 

Voorbeelden:

  • Parkeergarage P2: € 3/uur.
  • Parkeergarage P1: € 4,5/uur.

Actuele informatie over prijzen kunt u altijd vinden op:
www.koeln-bonn-airport.de/parken-anreise/infos-zum-parken

Wanneer er geen parkeerhaven vrij is, staan de zones voor kort parkeren en de parkeergarages ter beschikking. 

Ja dat mag, bijv. om familieleden af te halen of naar de terminal te begeleiden.

Parkeerplaatsen voor mensen met mobiliteitsbeperkingen vindt u in de parkeergarages in de apart aangegeven delen. Voor meer informatie: www.koeln-bonn-airport.de/parken-anreise/infos-zum-parken

Als u in parkeergarage P2 of P3 wilt parkeren, wordt u hier al vóór de slagbomen heengeleid. 

Reisbussen worden omgeleid, zodat ze niet via het met slagbomen afgezette deel hoeven te rijden. 

Het servicepersoneel van de parkeergarage is als volgt te bereiken:

  • Ter plekke: dag en nacht in P2 niveau 4 in sector D, of via de beltoetsen bij de kassa-automaat of bij de slagboom
  • Per e-mail: atv@koeln-bonn-airport.de
  • Per telefoon: +49 (0)2203 40-2122

Boom gates on terminal access roads

Download (PDF 4 MB)

Servicegebied van de website

Skyline

Einde van sectie: terug naar navigatie binnen de pagina